Tarihte Bugün: Frank Drake

Okuma Süresi: 2 dakika


Frank Drake, lisans öğrencisi olarak Cornell Üniversitesine katıldı. Mezun olduktan sonra Harvard Üniversitesine radyo astronomisi alanında lisans üstü öğrencisi olarak katıldı. Doktorasını elde ettikten sonra o zamanlar henüz kurulmuş olan Ulusal Radyo Astronomisi Gözlemevinde görev aldı.

Dünya dışı yaşamı araştırmak için mikrodalga frekansında gözlemler yapmaya karar verdi ve ilk modern Dünya Dışı Akıllı Yaşam Araştırması (SETI) deneyine Ozma Projesi adını verdi. Ozma Projesi, Dünya dışı yaşam hakkında herhangi bir bulgu tespit etmemiş olsa bile dünya çapında ilgi gördü. Bunun sonucunda Ulusal Bilimler Akademisi, Frank Drake’e evrendeki olası yaşam ve doğa hakkında konferans düzenlemesini önerdi. 1961 yazında seçilmiş bir grup bilim insanı ve mühendis bu konuları tartışmak için Greenbank’te toplandı. Drake, bu konferans sırasında Samanyolu Galaksisi’nde sinyal üreten keşfedebileceğimiz uygarlık sayısını hesaplamayı sağlayan ve sadece 7 terim içeren basit bir denklem yazdı. Bu formül “Drake denklemi” olarak bilinmektedir ve Einstein’ın kütle-enerji eşitliğinin ardından en ünlü denklemdir.

1984’te kurulan SETI Enstitüsünde başkanlık yaptı ve 80 yaşında resmî olarak emekli olmasına rağmen işini hiçbir zaman bırakmayacağını söyledi. Frank Drake, birçok SETI görevlisine ilham verip insanlar üzerinde büyük bir etki bırakan biriydi. 2 Eylül tarihinde 92 yaşındayken aramızdan ayrıldı. (Kaynak: seti.org)

Yorumlar kapatıldı.

WordPress gururla sunar | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Yukarı ↑